Κατηγορίες
Εκδηλώσεις 2020

Γιορτινές ευχές από τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη

Οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς βρίσκουν τη χώρα μας και όλο τον πλανήτη μέσα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και των επιπτώσεών της. Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτές οι γιορτές θα είναι πολύ διαφορετικές, στόχος μας είναι να κρατήσουμε ζωντανό το πνεύμα των Χριστουγέννων, δίνοντας μια πνοή αισιοδοξίας, ελπίδας και εορταστικής ατμόσφαιρας σε ολόκληρη την πόλη, με προτεραιότητα την ασφάλεια και την προστασία των δημοτών. 

Αξιοποιώντας  τις δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία έχουμε προγραμματίσει μια σειρά ψηφιακών δράσεων, ώστε το χαρμόσυνο μήνυμα και η ζεστασιά των εορτών να φτάσει σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι του Πειραιά. 

Κυρίαρχο χαρακτηριστικό των φετινών εορτών στον Πειραιά θα είναι ο πλούσιος στολισμός στις γειτονιές μας και τα φωτεινά θεάματα. Αρωγοί μας σε αυτή μας την προσπάθεια στάθηκαν οργανισμοί, φορείς, κοινωφελή ιδρύματα και επιχειρήσεις, οι οποίοι συνέδραμαν στο να δημιουργήσουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη μας και τους ευχαριστώ θερμά για αυτή τους την συμβολή.

Φίλες και φίλοι,
Οι γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους είναι ημέρες αισιοδοξίας και ελπίδας για όλους μας, αλλά κυρίως για τα παιδιά. Αυτή είναι η προσπάθειά μας φέτος, παρά τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας, να προσφέρουμε όμορφες στιγμές χαράς σε μικρούς, αλλά και μεγάλους. 

Εύχομαι σύντομα να ξεπεράσουμε και αυτό το εμπόδιο και τα επόμενα Χριστούγεννα να μπορέσουμε να γιορτάσουμε στην πόλη μας με τους φίλους και τους δικούς μας ανθρώπους.

Καλές γιορτές σε όλους, με υγεία και αισιοδοξία για το νέο έτος»!

Γιάννης Μώραλης
Δήμαρχος Πειραιά